Van huis uit

Toen

Hulsbosch, van huis uit een Bredase onderneming in metaal is opgericht door de familie Hulsbosch halverwege de 20e eeuw. Gevestigd aan de Nijverheidsingel bediende de firma de metaalverwerkers in Breda en nabije omsterken. Na de overname door J.M. van Merriënboer in 1975 groeide het bedrijf langzaam uit tot een regionale staalgroothandel met een steeds groter producten- en servicepakket. In 1978 is Hulsbosch verhuisd naar Strijbeek. Op het terrein van Transportbedrijf Verkooijen werd het mogelijk de ingezette groei verder uit te bouwen. Door de overname van het in Oosterhout gevestigde Van de Pol van Hassel BV, een ijzerwaren groothandel uit 1835, werd het assortiment uitgebreid en de groei werd gecontinueerd. De ingewikkelde logistiek door twee locaties en de enorme expansie waren voor de ondernemingen na een 10-tal jaar reden om wederom te verhuizen. In 1988 betraden de firma’s een functioneel bedrijfspand op het industrieterrein “Vijf Eiken” in Oosterhout. Met de gunstige ligging hiervan (vlakbij de snelweg Breda/Utrecht, werden Hulsbosch BV en Pol van Hassel BV in één gebouw ondergebracht. Het pand bestaat onder andere uit een ruime showroom voor machines en gereedschappen, het kantoor en verschillende grote magazijnen met een totaal oppervlak van circa 10.000 m2. Vanaf 1 januari 2004 zijn de beide bedrijven samengevoegd en treden we naar buiten met slechts één naam: Hulsbosch.

Heden

Heden, na vele jaren, is Hulsbosch, met de divisies Staal, Techniek, Non-ferro en Lastechniek, een regionale groothandel met een zeer breed assortiment en een sterke marktpositie in Zuid-West Nederland. Deze positie is verkregen door het zeer ruime assortiment van circa 50.000 artikelen, de grote voorraden, personeel met jarenlange ervaring en de dagelijkse franco leveringen. Doelgroep zijn afnemers in de metaalverwerkende industrie, de voedingsmiddelen- en chemische industrie, scheepswerven, constructie- en installatiebedrijven e.o. Naast de uitgebreide service is natuurlijk ook de prijs/kwaliteitverhouding van belang. Hulsbosch streeft naar langdurige relaties met haar klanten, waarbij overleg mogelijk is betreffende de nadere invulling van ons assortiment, voorraadposities en logistiek. Kennis, ervaring, kwaliteitsproducten, ruime voorraden, een goede logistieke en adminstratieve afwerking zijn de pijlers waarop Hulsbosch drijft.

Toekomst

Hulsbosch streeft ernaar bij haar klanten totaalleverancier te zijn voor metaal en al hun producten die zij steeds nodig hebben om het metaal te bewerken. Voor u heeft dit als voordeel dat u slechts één aanspreekpunt heeft en dat u een goed prijsniveau kunt ontvangen voor de gehele producten- en servicerange. Door nieuwe initiatieven, overnames en samenwerkingsverbanden proberen wij het assortiment en de service continue uit te breiden waardoor wij voor u steeds de juiste partner kunnen zijn.